BERKAWAN BIAR BERIBU.. JOM SAMA-SAMA FOLLOW =) TINGGALKAN URL ANDA..

Followers

Saturday, January 22, 2011

Subhanallah..

..Assalamualaikum & Hye U Ollllsss..

Al-kisah.. Pada suatu hari, lecturer aku bercerita tentang air.. Keunikkan air..
Cube tengok gambar bawah ni..

Cantik kan?? Subhanallah.. Molekul air jadi macam ni bila kite sebut perkataan yang baik2..

Lecturer aku kata, Dr. Masaru Emoto dari Jepun yang start buat kajian tentang air ni.. Beliau terdetik nak tahu tentang air ni apabila beliau terlihat salji yang jatuh seperti berbentuk kristal.

Kebanyakkan molekul2 air ni, kalau kite sebut benda yang baik, memang akan jadi cantek..

Kalau sebut, Love.. Beautiful.. Memang cantek la..

TAPI

Kalau sebut benda yang tak baik.. Jadi lah macam nih..

Takot x???

Dalam badan manusia kan terdiri daripada 70% cecair kan? Jadi, selalulah berkata baik agar air2 yang berada di dalam badan kita akan terbentuk dengan cantek.. 
P/s: Sebab tu, kalau kita minum air yasin, bagus rupenye.. Sebab molekul air yang terbentuk itu amat indah.. =)

Lagi satu yang aku terharu, Dr. Emoto ni buat kajian kat lagu Negaraku..

..Cuba tengok Video ni..
video

..SUBHANALLAH..

7 comments:

  1. subhanaALLAH.. kebesaran tuhan. thanks for sharing ni dear :)

    ReplyDelete
  2. subahannAllah~
    mulai hari ni sebut benda yg baik2 saja
    thannnx sharing

    ReplyDelete
  3. thanx dear..
    sharing is caring........... =)

    ReplyDelete
  4. salam eno..tahniah, anda ditag

    http://anaraudhah.blogspot.com/2011/01/lovely-awards-from-dya.htm

    ReplyDelete
  5. dimulakan dengan BISMILLAH...
    dusudahi dengan ALHAMDULILLAH...

    huhuhu nak gambar nurul excited tengok wushu!!!

    ReplyDelete