BERKAWAN BIAR BERIBU.. JOM SAMA-SAMA FOLLOW =) TINGGALKAN URL ANDA..

Followers

Monday, January 31, 2011

Alhamdulillah... =)

..Assalamualaikum..

Buah hati ku intan payong sayang =)

Alhamdulillah.. Aku syukur ke hadrat Illahi kerana pembedahan yang dijalankan ke atas ibu pada 27 Januari 2011 (Khamis), telah berjaya.. 

Sesungguhnya, risau dalam hati ni, hanya Allah yang tahu.. Aku cube senyum dan cube gembira depan ibu.. Alhamdulillah, ibu pon dah semakin pulih sekarang.. Dah balik rumah hari ni.. Ibu perlu banyak berehat.. Nadia akan jaga ibu ye ibu..

Nadia sayang ibu tau.. Sayang sangat..

Tolonglah Aku

Assalamualaikum dan Salam sayang buat semuaaaaa =)


TOLONG LAH AKU!!

PLZZZ.. PLZZZZZZZZ.. 
P/s : Nada merayu ni

Aku penah cerita kat entry yang lepas kan.. Yang rumate aku ni gler korea.. Selama ini, aku buat derk je sebab aku memang x minat.. 

TAPI

Lame2, aku dah macam TERPENGARUH ngan rumate aku..

Lepas tu, aku TERJOIN dia tengok cerita2 korea..

Pas tu, aku TERDENGAR & TERMINAT dengan lagu2 korea atau video lagu korea yang dia pasang..

Lepas tu, aku pon TERDOWNLOAD dari youtube lagu2 yang best..

Next, aku pon TERBUKAK video yang aku download tu & TERDENGAR lagu tu hari2..

JADI.. APE YANG AKU NAK KORANG TOLONG EK??

Aku nak hidup normal semula... Maksud aku, hidup normal tanpa KOREA..

Sebab, kawan2 aku minat Korea gak.. Tapi aku wat derk je.. Kecian kat diorang sebab aku sekadar melayan n cube memahami dorang yang minat Korea.. Tapi, macam dengar tak sungguh2 lah kan..

TAPI

Sekarang macam dah berubah je... Ngeh3x.. =)

Ni antara video yang chumel!!
SIYES aku x tipu!!

video
Orange Caramel => AING!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA =)

Friday, January 28, 2011

Aku Happy Sangat Hari Ini =)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. =)

Aku sangat happy.. Happy sangat.. Sangat sangat happy.. Happy happy sangat..
P/s: Rasa nak lempang x?? Haku ingat, haku je ke yang happy?? hehe..

Lantak lah orang nak kata ape.. Yang penting aku memang tengah 
HAPPY!!
Nak tahu nape aku happy sangat??

PERTAMA

Alhamdulillah.. Ibu aku dah selamat dibedah semalam.. Aku bersyukur ke hadrat Allah kerana segalanya berjalan lancar.. Kesihatan ibu pon semakin pulih.. =)

KEDUA

Ada lah sorang kakak dekat depan katil mak aku tu kan.. Lepas tu, dia tanye aku :
"Adik.. Tu mak ye.."
"Ye kak"
"Oooo.. Belajar lagi ke?"
"Haah"
"Oh.. Tingkatan berapa ye?"
P/s: Ok.. Aku start tergamam.. Rase nak melompat gembira.. Kak, x pernah ada orang kata kat saya macam tu kak.. Serious saya sangat terharu kak uit..
"Kak.. Saya belajar kat U kak.. UPM"
"Oh... Ye ke??"

Aku rasa macam nak bagitahu kat sume orang weh.... Tak sangka aku nampak masih muda..

KETIGA

Aku bukak laptop setelah beberapa lama x bukak.. Then ternampak msg kat FB dr nurul edengz aka lady shana.. Dia suruh aku bukak belog dia..
TERKEJOTNYE BILE => Dia buat entry untuk aku.. 
Terharu lagi aku.. Huhu..
Thanx sangat2 dekat Lady Shana sebab buat header baru untuk aku..
THANX A LOT LADY SHANA
I Loiiiikeeeeeee =)


Wednesday, January 26, 2011

Excited Yang Melampau Tapi Best!!!!!!!!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia =)

P/s: Sila pura2 excited bile baca title aku nih.. Hehe..


Sape yang excited sangat nih??
Mestilah bukan aku.. Huhu..

Kenapa excited betul tu??
Adelah cter di sebalik nye.. Nak tahu..?

Nak tengok gambar??
Aku bagi gambar orang yang excited ni tau.. 

Cube teka!!!!

Gambar Excited 1

Mesti x dapat klu kan?? Haha.. Ok2.. Klu seterusnya..

Gambar Excited 2

Dah dapat klu sikit kan?

NEXT => Gambar Excited 3

Ok.. Ini gambar yang agak tenang sedikit..

Nak tahu x sape ni??
Inilah LADY SHANA =)

Excited teramat weh Lady Shana ni.. Aku duk sebelah dia masa kitorang tengok persembahan  sempena Pesta Gong Xi Budaya.. Serious aku x sangka, Lady Shana yang ayu cute miut sopan santun ni tiba2 menjadi kurang santun.. Huhu.. Sebenarnya, aku pon sama je.. Excited lebih kurang Lady Shana jugaks.. Tapi cover sebab aku rakam persembahan2 tu.. Hehe =) Serious best persembahan dari diorang.. Ade tarian kipas.. Ade wushu.. Ade lakonan.. Ade permainan.. Ade modern dance.. Ade nyanyian.. 
Banyak wooooooooooooooo.......

video
Comel kan?? hehe.. Melayu ade.. India pon ade.. Inilah 1 Malaysia.. =)

Saje nak kongsi kemeriahan yang ade kat 
Kolej Tun Dr. Ismail, Universiti Putra Malaysia =)


Ni lah yang sebabkan kami EXCITED sangat.. Tak kira bangsa, kaum dan agama, kami tetap berkerjasama untuk menjayakan sesuatu program.. 


Sekian, Terima Kasih..

Saturday, January 22, 2011

Subhanallah..

..Assalamualaikum & Hye U Ollllsss..

Al-kisah.. Pada suatu hari, lecturer aku bercerita tentang air.. Keunikkan air..
Cube tengok gambar bawah ni..

Cantik kan?? Subhanallah.. Molekul air jadi macam ni bila kite sebut perkataan yang baik2..

Lecturer aku kata, Dr. Masaru Emoto dari Jepun yang start buat kajian tentang air ni.. Beliau terdetik nak tahu tentang air ni apabila beliau terlihat salji yang jatuh seperti berbentuk kristal.

Kebanyakkan molekul2 air ni, kalau kite sebut benda yang baik, memang akan jadi cantek..

Kalau sebut, Love.. Beautiful.. Memang cantek la..

TAPI

Kalau sebut benda yang tak baik.. Jadi lah macam nih..

Takot x???

Dalam badan manusia kan terdiri daripada 70% cecair kan? Jadi, selalulah berkata baik agar air2 yang berada di dalam badan kita akan terbentuk dengan cantek.. 
P/s: Sebab tu, kalau kita minum air yasin, bagus rupenye.. Sebab molekul air yang terbentuk itu amat indah.. =)

Lagi satu yang aku terharu, Dr. Emoto ni buat kajian kat lagu Negaraku..

..Cuba tengok Video ni..
video

..SUBHANALLAH..

Wednesday, January 19, 2011

Oh Kak Ayun Ayunar.. =)

..Assalamualaikum..

Ngeh3x..

Excited nye dapat jumpe Kak Ayun yang cute miut ni..

Husna Lana yang perkenalkan aku kat inner kak Ayun.. Besh3x.. Cube korang try.. 
Dengan berkat usaha Husna Lana mempromote kat aku, aku pon beli lah.. Memang besh..

Aku pon "tertukar" fesen tudong..

Huhu

Jangan muntah kat sini yek.. G toilet cepat..

Peace no war..

Gambar ni masa aku jumpe Kak Ayun sempena Hari Siswi, Universiti Putra Malaysia..
Waktu ni, Husna Lana & Itik Kejam x datang lagi.. Jadi, aku amek gambar dulu lah ye..
Hehe =)

Kak Ayun jadi salah seorang panel tau untuk forum keusahawanan.. Serious aku suke.. 
Baru aku tahu beberapa perkara tentang Kak Ayun :

1) Memang dari kecik dia dah dibesarkan untuk menceburkan diri dalam bidang perniagaan.. Kak Ayun tolong family dia jual kuih time kecik2.. (Bukan Siti Nur Haliza je yang jual kuih)
2) Umur Kak Ayun 23.. (Coming soon)
3) Inner tu, Aunty Nora kata (mak Kak Ayun), dorang jahit sendiri.. Aunty, Uncle n Kak Ayun jahit sendiri.. Yang paling banyak jahit, ayah Kak Ayun.. Best x?? =)

Kita haruslah mencari satu kelainan untuk menjual sesuatu produk.. Kita haruslah inovatif..
P/s: Thanx Kak Ayun.. Antara ayat2 Kak AYun yang masih segar diingatan..

Akhir kata, kerana aku sangat excited suruh kawan2 aku try inner ni, aku dah dapat sorang model yang baik punyer!!


3



2



1



Taraaaaaaaa~



Comel kan?? =)

TIDO SENYUM BEBERAPA MALAM SETELAH JUMPE KAK AYUN.. JANGAN JELOS =)

Sunday, January 16, 2011

One Litre Of Tears Tipu!!

Assalamualaikum..

Huhu.. Kepada peminat cerita ni, mesti pelik nape aku kata cter ni menipu kan??
Padahal, cerita ni best gle kowtttt..
Aduhai.. 
Aku kata cter ni menipu sebab x kena dengan tajok!!

Bila aku tengok cerita ni, bukan setakat satu liter air mata aku meleleh..
TAPI
BERLITER-LITER OK!!!!

Sedih sangat lah cerita ni.. Aku bagi perumpamaan, kalau cerita ni 60 minit, 55 minit air mata aku mengalir tak henti2..
Dah la ada 11 episod!! Kalau lah aku tengok cerita ni tanpa henti, mesti mata aku macam ZOMBIE weh..
Rumate aku yang mempengaruhi aku untuk tengok cerita ni.. Mula2, aku buat derk je time dia tengok cerita ni.. Lepas tu, bila kawan2 dia masuk, sume kata cter ni sedih.. Ade sorang kawan dia tu kata, kakak n abang dia nangis tengok cerita ni.. Kakak dia aku x kesah la nanges.. Tapi, ABANG dia nangis jugak?? Ni yang aku macam semangat nak tahu tu.. Daripada xnak tengok, kepada nak tengok.. Rumate aku pakai ear phone tau time tengok cter ni.. Lepastu, aku jeling2 la kan tengok cerita ni tanpa dengar suara.. Tak sampai seminit, aku dah meleleh.. Melampau x?? Melampau kan..?? Baru baca subtitle, aku nangis dah beria.. Huhu..

Aduhai Eno Farhana.. 

Cerita ni cerita Jepun.. Kisah benar tau.. Tu yang sedih tu.. Dia ceritakan pasal seorang remaja perempuan yang bernama Aya.. Dia ada penyakit.. Otak dia semakin hari, semakin mengecut.. Sedih x?? Lepas tu, pergerakan dia semakin lemah.. Yelah, impuls lambat bergerak kan..

Kepada orang yang sensitif macam aku, baik x yah tengok.. Cerita ni mengalahkan cerita hindustan sedihnya..

Pesanan aku, tabahlah anda semua ketika menonton cerita ini.. 
SELAMAT MENONTON!!!

Wednesday, January 12, 2011

ComeLLLLL!!!

..Assalamulaikum..

Macam ni.. Aku ade rumate.. Name dia Ikin Bucuk.. Dia gle sangat kat artis Korea.. Memang sangat gle gaban la ngan Korea dia tuh.. Huhu.. 


HARI-HARI KOREA
(Seluruh hidup diselebung dengan Korea)






HARI-HARI DIA TENGOK DRAMA KOREA
(Dia ade setok drama Korea n segala bagai cerita Korea.. Meh la datang bilik bagi peminat Korea eh.. Hard disk dia pon nak dekat penuh dah.. Adoi..)






HARI-HARI DIA DENGAR LAGU KOREA
(Bangun pagi je, aku dengar dia bukak lagu Korea.. Aku balik je dari mana2, tengok dia tengah dengar lagu Korea.. Time study pon lagu Korea.. Sampai aku pon makin lama terminat nak download lagu2 tu kat youtube..)







HARI-HARI DIA CERITA KAT AKU PASAL KOREA
(Kan dia ade setok cerita Korea yang banyak, jadi setiap cerita yang dia tengok, dia akan cerita kat aku.. Huhu.. Tapi, cerita yang dia cerita tu memang best pon jalan ceritanya..)








OH TIDAK!!!!!!



AKU DAH LAH TAK MINAT KOREA DIK OITT
(Tapi, kan ko selalu download lagu Korea senyap2 kan???)



TAPI

TAHNIAH LA KAT RUMATE AKU

SEBAB

DIA DAH BUAT AKU MINAT 1 LAGU KOREA  NI

Thanx u =)


..Lagu dia best n comel tau..

..Cube baca lirik dia dalam BI kat atas video tu ye..

...Serious suweeeettt lagu nih...

....Comel gle perempuan ni....

....Laki tu pon cute....

.....Hoyeah.....



video


SEKIAN, TERIMA KASIH =)

Sunday, January 9, 2011

Hijau + Hijau => Jadi warna ape ek?

..Assalamualaikum semua.. 

Berbalik kepada entry yang lepas (KLIK SINI), aku nak bagitahu dah jawapan kat teka teki aku tuh.. =) 




Aku nak ucap tahniah pada KAK AWIN.. Hoyeah2.. Dia jawab betul..
Nant eno masukkan kredit rm 5 ek..
Suke x? 
Suke lah... Huhu.. Kredit sendirik pon x isi, tapi eno baik hati nak masukkan kredit kat orang nih.. Huhu..




TAHNIAH!!


Korang nak tahu x?
Kenapa
HIJAU + HIJAU => JADI MERAH??
RM5 + RM5             =>                    RM10 

Dapat tangkap x??


Kalau macam blur2 kan, korang keluarkan duit RM5.. Pastu keluarkan lagi sekeping duit RM5..
Jadi x RM10?? 


Jadi kan??
RM10 warna apa?? Merah kan??


Dapat x?? Tulah jawapannye.. =)









Fobia..

..Assalamualaikum semua..

Aku FOBIA dengan

Pemotong Rumput 
(BUKAN GAMBAR SEBENAR TAU.. AKU SEARCH KAT GOOGLE)

DAN

Batu

Kalau kisah tentang bagaimana aku fobia dengan si pemotong rumput, sila baca entry lepas (KLIK SINI).


Kali ni, cerita baru pulak yang menyebabkan aku fobia dengan batu plak.. Tapi, al-kisah nye macam ada kena mengena dengan entry terdahulu tu..

ISNIN (3 Januari 2011)

Hari Pertama kuliah kan.. Excited gle jumpe kawan2 baru.. Lepas tu, excited jugak sebab bawak kereta baru (bukan baru beli, tapi baru bawak ke UPM).. Huhu.. Sebelum ni, mak aku yang gune kereta tu.. Tapi, di atas sebab2 keselamatan yang agak tinggi berbanding kereta yang aku selalu bawak tu, ibu suruh lah aku gune kereta yang ibu selalu bawak.. Aku gune je lah kan.. Hehe..

Petang tu, lepas je kelas, aku excited sangat nak jumpe dengan kawan aku yang baru balik dari India.. 5 Januari, nak terbang balik kat India.. Aku pon nak jumpe la dia..

DALAM PERJALANAN

Tiba2.. Aku terdengar 1 bunyian (DUB) dan cermin kereta depan aku terus merekah.. Pernah dengar CERMIN RETAK SERIBU..?? Memang betul rupenye cermin tu boleh retak seribu..

Aku kasi besar ye gambar ni.. Spesel punye supaya korang leh nampak..

Aku tergamam & nak nagis pon ade.. Bukan nak nangis tapi memang ade air mengalir dah ok.. Alhamdulillah, cermin ni x berderai kena muka aku.. Aku bersyukur sangat2..

Aku terus call mak aku.. Sementara tunggu mak aku tu, aku muhasabbah diri.. Tak ape, ni mungkin ujian yang diberikan oleh Allah.. Semoga ujian2 ini, akan menghapuskan serba sedikit dosa-dosa ku.. Amin.. Aku redha Ya Allah..

Lepas ibu datang, aku pon bawaklah slow2.. Waktu bawak tu, dia jatuh sikit2.. Aku nervous gle.. Bawak se slow mungkin.. Ni lah keadaannya lepas cermin tu jatuh..

Berlubang..

Keretaku sayang..

..Moral of da story..
1) Hati2 tau kalau lalu belakang lori terutama yang bawa muatan atau batu..
2) Hati2 kalau bawak kereta dekat jalan berbatu..

Walaupun aku bawa dekat jalan 'highway', batu kat jalan tu kurang, tapi malang tidak berbau.. Cermin aku ni pecah terkena batu.. Jadi, hati2 k..

Sekian, terima kasih..

Monday, January 3, 2011

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

..Assalamualaikum semua..
Salam Satu Malaysia

Sudah sekian lama x dapat online dengan aman akibat tiada "connection" dekat umah, aku jarang la blogwalking or update blog..

Nak dijadikan cerita yang indah.. Pada suatu hari, aku ber belog walking lah dengan suka ria dan gembiranya setelah berada di universiti kesayanganku ini.. 
Tanyalah kenapa aku sayang UPM ni?? Tanyelah.. Tanyelah..
SEBAB
Internet dia laju n superb.. Wink3x..



..TIBA-TIBA..

Jeng3x...



Ada entry best woooo dari Mama Kembar 3... Mama buat contest ni sempena 'anniversary' beliau yang ke enam.. So suweetttt kan?? =) Ape-ape pon mama.. Saya sentiasa doakan kebahagian mama bersama suami dan anak-anak tersayang. 




..Sambung balik pasal contest nih..
Hadiahnye, pergh.. Kalau dapat, memang raya sakan lah aku.. Aku nak cuba nasib.. Kawan2 meh la join sekali.. Selagi masih ade masa nih.. Maaflah sebab bagitau korang lambat.. Tarikh tutup 6 Januari.. Tapi, kita masih ada masa untuk berjuang.. Chaiyok!!! (ambui, semangat ye kau)

Syarat-syaratnya:

1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog, warganegara dan mempunyai alamat di Malaysia.
SUDAH.. Belog ade, i/c alhamdulillah biru dan tinggal kat Malaysia.. Yeay!!! LULUS..


2. Buat entry di blog korang mengenai giveaway ni dengan tajuk: Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay! 
Sedang mengarang dengan gigihnya =).. Kejap lagi siap..


3. Jadi follower blog "Mama Kembar 3" DAN "Itsy Bitsy Secrets".
DONE =)


4. Copy & letak gambar banner giveaway ni di entry dan sidebar blog korang beserta link nya.
BERES =)


5. Tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join giveaway ni & maklumkan pada diorang yer.
Rasa macam nak tag semua orang, tapi tag 3 orang je lah ye.. Yang lain yang tak ditag tu, pandai2 lah join ye.. Sekian..


6. Tinggalkan url link entry and ID follower korang di ruangan komen post ini.
No problem.. 


7. Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja olehItsy Bitsy Secrets ~ WAJIB sebut tentang hadiah ni dalam entry korang yer.
Mesti letak sebab hadiah dia besh gler =)


8.  Tarikh tutup: 6 Januari 2011
Sempat lagi tau.. CEPAT !!!

Nak tau x hadiahnye ape??


...Jeng3x...






3








2








1








Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Kedua:
Island Waters Body Mist + Telekung Travel
  Hadiah Ketiga: Telekung Travel

Menarik kan?? Cube ye kawan2.. Kalau rezeki kita, InshaAllah dapat =)

Saya heboh kat orang kampong nih :-


semua follower dijemput join ye..

Thanx u

Selamat Mencuba ye =)