BERKAWAN BIAR BERIBU.. JOM SAMA-SAMA FOLLOW =) TINGGALKAN URL ANDA..

Followers

Friday, November 26, 2010

Kalau Berpacaran

Hye Semua...

 Kalau berpacaran ni lagu baru tau.. Best lah wei.. Aku sangat suke..
Ada mesej yang nak disampaikan =)
Cube baca lirik dia btul2..

KALAU BERPACARAN

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya
Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah
Ulang korus 2x
Lagu ni macam bagi nasihat kat 'pasangan'2 bahagia.. Bagus kan.. =)

Video lagu Kalau Berpacaran :

video


5 bintang untuk lagu ni.. Ting ting.. Blink blink..

Thursday, November 25, 2010

Khas Untuk Sahabat

Assalamualaikum.. =)

Ni kisah agak lapok.. Tapi nak tulis jugak sebab aku sangat terharu.. Mesti ko terharu kan sebab aku nak tulis entry ni khas untuk ko weh (NURFIDYANA BINTI ARSHAD).. 
She is one of my bestfriends okies.. =)

Bufday dia 21 November aka hari Ahad.. Tapi aku x bg hadiah kat dia pon sebab dah akhir sem kan.. Faham2 jelah.. Huhu.. Aku cume jadi orang pertama yang wish bufday dia kat FB. Hehe.. 

Hari Ahad tu, tiba2 dia bagi aku n kawan aku sekotak libress.. Ops.. Tapi dalam dia, ko nak tahu x ape?? Bertuah punye budak, dia g balot 'hadiah' yang dia nak bagi tu dengan paper yang sangat2 banyak.. Aku hampir putus asa n nak buang dah, tapi kawan aku kata, 
"ade benda ni nadia, ko try lagi"..

Rupa-rupanya dia bagi benda nih =>

Aku sangat terharu weh.. Patutnya aku yang bagi dia hadiah.. Tapi, dia yang bagi aku..

..Aku pon terus pasang kat handphone aku sebagai tanda terima kasih, sangat gembira dan terharu serta sangat seronok..

Best tak?? (best sangat)

Terima kasih pada kau yana uit.. Aku sangat suke weh..

Ape-ape pon, 
Thanx A Lot To U
Happy Bufday Yang ke 22 okies..
Frenship Forever..
Ni je yang aku mampu bagi ko..


Sekian.. Terima Kasih =)

Sunday, November 21, 2010

MERDEKA.. Yeay !!!!!! =)

Assalamualaikum dan Salam Perpaduan..

Hari ni tarikh yang bersejarah (20 november 2010) sebab aku dah habis EXAM wehh.. Yeay.. Berakhir sudah penderitaan dan penyiksaan aku.. 
(sape suruh ko x study awal2.. padan muke ko).. 

Lepas exam, aku terus gi jalan2 ngan kawan2 aku kat PUTRAJAYA.. Nak relief tension (konon).. 

<<APA LAGI>>

MARI BERGAMBAR =)

VERSI AGAK AYU

Posing dulu ye.. Huhu..

Ayu lah sangat.. (Wek.. wek..)

Pilih yang mana satu?? 

Caaaaakkkk.... =)

Poyos la..

Macam professional kan?? Wow.. Dia ni photographer tau.. Jangan main2..

VERSI SEPARUH AYU

Wooowww.. Kagumnya aku weh..
P/s: Yang lompat tu dah cumel.. Tapi aku macam semak je kat tepi tu kan?? 
Rosak gambar ni sebab aku..

Dari kiri : Nana & Etonzz & Yana
Al-kisah => etonz ngendap nana yang sedang posing tapi etonz x sedar yang yana tengah ngendap dia.. 
x sodar tu..

VERSI TIDAK AYU LANGSUNG

Oit.. Jangan membuat onar kat tempat orang la..

PICTURE OF THE DAY!!

Akhirnya, dapat amek gambar empat orang.. Thumbs up for this pic k =)
P/s: gambar ni x berapa nak center sebab aku set time.. jadi aku letak je lah celah mana yang buleh letak.. hehe.. janji ada gambar berempat..

Cik Heton

Cik Fidziyana

Cik Amalinana

Cik Eno Farhana

Kami dalam versi solehah.. Amin..

THE BEST OF DA BEST!!

Suke suki sangat kat gambar ni.. 
Thanx tau dekat Cik Amalinana yang amik gambar ni.. =)

Lepas posing2 kat TAMAN BOTANI, kami hantar Cik Heton kat komuter sebab dia dah nak balik kampong.. Lepas hantar dia, aku balik rumah n ajak Cik Fidziyana dengan Cik Amalinana sekali.. Ibu ada buat gotong royong kat kawasan perumahan tadi.. Ada banyak makanan yang mak aku tapau.. Sapa lagi yang nak makan kalau bukan kitorang kan?? huhu.. Mak aku x larat nak makan sorang2.. Huhu.. Memang best lah makan tadi.. Pergh..

Lepas tu.. 
Balik UPM..

Sekian, Terima kasih..

Friday, November 19, 2010

Kenapa ENO??

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia..

Kali ni, aku nak bercerita.. Nama manja atau nama glamor aku kat UPM atau di khususkan lagi, di Kolej Tun Dr. Ismail ialah ENO.. Ramai yang tanya, kenapa ENO?? Eno tu nama 'flor' aku yang diberikan oleh senior2 time aku baru masuk kat flor aku.. Tapi, secara jujurnya, aku suke sangat nama flor aku ni (ENO).. Aku xder perasaan nak marah ke atau hape ke bile senior bagi nama tu.. Tapi aku sgt suke dan bangga serta excited sangat2.. huhu.. Aku rase nama ni cumel lak kan.. Haha.. Cume tertanya2 jugak, KENAPA ENO? 
Bukan nama GAYAH ke, PEAH ke, JOYAH ke, BEDAH ke, MELMEL (comel) ke?? Kan3x??


HURM.. AKU TELAH BUAT KESIMPULAN.. 



Nama aku ENO sebab nama flor rumate aku =>>>> CHIKIT TEK ONN


korang tahu x chikit tek onn tu hape??

Ubat sakit perut tulah.. Yang bijik2 kecik tu kan.. 
Sesuai lah kan CHIKIT TEK ONN dengan ENO..

Satu ubat sakit perot & satu lagi ubat buang angin..

GABUNGAN YANG BAGUS KAN??

p/s: Rumate aku tu senior tau.. Kak Chikit panggil dia k.. =)


 Lagi satu, aku agak berbangga jugak lah sebab aku ni agak popular kan.. Kalau ada nak raya ke, x yah susah2 hantar msg selamat hari raye ke hape SEBAB, iklan aku kan dah keluar.. Jadi, untuk kawan2 aku, faham2 sendiri lah ye.. HUHU =)

SEKIAN, TERIMA KASIH..


Monday, November 15, 2010

Wadi???

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Kali ni, aku nak cerita tentang Kolej Tun Dr. Ismail (kolej kesayanganku)..

Tempat yang wajib budak2 KTDI tahu ialah WADI!!
Apa wadi ni ek??

Huhu..

Soalan yang amat bagus dan menarik

Al-kisah..

Wadi ni adalah tempat yang paling menarik dalam KTDI.. Kolam yang "luas" dan "dalam".. Tempat warga kolej "berenang" sekiranya ada masa.. Juga tempat budak-budak kolej bersuka-ria.. Kalau tension2 ke, datang wadi, mesti hilang tension.. 
Sangat hebat ke wadi ni??

HEBAT & SANGAT HEBAT!!!

Memang best.. Jom tengok ni..

Memang seronok.. Wa cakap lu..

TAPI

Wadi ni juga menjadi ketakutan warga kolej bila bufday menjelma.. 
Kalau ada kawan2 sejati ajak datang dekat2 wadi tengah2 malam ke (terutamanya malam bufday korg) memang x yah lari lah.. Redha je lah ye..
Memang korang akan dicampakkan ke dalam wadi itu.. Kemudian, beramai2 kami yang mencampak korg tu melarikan diri.. huhu.. 

Kalau budak lelaki, memang best.. Dorg akan usung bufday boy tu dari bilik (kalau top, memang best lah bufday boy tu didodoi oleh orang ramai kan), kemudian BOOOMMM..
 Amek lah korang, kolam ikan yang korang kena campakk..

Kalau perempuan, kami baik sikit, wadi pon ok lah..

Jadi.. Janganlah takot untuk menjadi warga KTDI dan menyambut bufday di sini..
Memang dah tradisi, kalau korg tak pernah masuk wadi tu, maksudnya korang bukan warga KTDI yang sejati tau.. huhu..

Meh aku nyanyikan lagu bufday versi "WADI" untuk korang semua..

Campak dalam wadi, Campak dalam wadi, Campak korang dalam wadi, Campak dalam wadi!!

huhuhuhu =)


Ni lah kawan sejati.. Nak campak aku dalam wadi ye.. Siaplah korang nanti..
hahaha=)

P/s: Mesti korang pelik kan, nape cantik sangat baju ktorg time nak campak aku dalam wadi kan?? Dorang ni memang tau, nak campak aku time tengah pakai jubah.. Adoi.. Sebenarnya, malam tu, kitorang baru balik dari dinner.. hehe =)

Ramai weh yang bersetongkol.. Kan betul aku kata, korang tak payah lari.. Redha je ok..

Dah macam mak tiri ngan kakak-kakak tiri yang nak campak adik tiri yang baik hati macam aku tu.. Aku dah redha dah waktu ni.. Sikit lagi tu..

Ni lah gambar aku n diorang yang sangat "baik hati" sebelum dicampakkan ke dalam wadi!!

Huhu.. Ok lah.. Aku sudah.. Korang bila lagi??

Nak masuk sendiri atau dicampak..?

Meh aku jawabkan..

Hahahahah (gelak jahat)

SEKIAN, TERIMA KASIH

Friday, November 12, 2010

BEST CERITA RED

Assalamualaikum dan Salam Perpaduan..
ambui.. skema sungguh ye

Kali ni, aku nak cerita pasal filem RED (Retired Extreamly Dangerous)..
Cerita ni serious best..
Kalau korang dah tengok & kata x best, aku sanggup KERAT kuku aku.. huhu..



Pada asalnya, aku tak berminat pun nak tengok cerita ni..
Datang nak tengok wayang pon pukul 9.30 mlm.. Pastu, tinggal 2 cerita je.. 
Pekerja kat situ suggest cte ni..
Dalam hati, terdetik jugak "best ke?"
Sebab, poster dia macam 'biasa-biasa je" tp sebenarnya cerita dia LUAR BIASA!!
Mak aku pon pada asalnya macam nak tak nak je ble aku pilih cerita ni.. 
Tapi, nasib baik best.. hoho..

Kan..kan.. kan.. Nampak biasa2 je kan.. Tapi memang best wehh TAK TIPU..
Aku seperti dah ketagih nak tengok cerita ni lagi..

Cerita ni ada unsur kelakar, aksi, romantik, suweeett..
Walaupun hero dia dah "retired", tp masih bertenaga berlakon..
Kepada sesiapa yang minat cerita ala2 JAMES BOND, LARA CRAFT dan MR & MRS SMITH, memang wajib TONTON..

Taknak balik..

Aku ngan mak aku rase NAK TENGOK LAGI lepas keluar panggung..


Dah dah lah tu ibu.. Jom kita balik ye.. Panggung nak tutup dah ni..

Korang tengoklah cerita ni selepas exam atau time nak relief tension ke k..

SELAMAT MENONTON!!

Ni dia, trailer RED:

Saturday, November 6, 2010

Gambar versi aneh tapi benar =)

Assalamualaikum

Terdetiknya hati ini untuk membuat entry ni sebab..
Aku nak tunjukkan koleksi gambar yg aku suke tp agak ANEH..
ANEH camne ek?
Jom, kite terjah ok..


ENo FARHANA & ITIK KEJAM
huhu
tdo tp senyum? 
lepas tu, sambil memejam mata, tangan kanan  mengangkat kamera dan 'snap' =)
ngadenye kan..


Ko ni memang aneh kan?
Nape lah aku kawan dengan kau??
sebab..
Aku pon aneh.. haha =)


Kesian dia weh..
Kena buli..


TAPI..
dia ni magic..
korang tengok ape dah jadi dengan budak yang buli dia tu..


Hahhhh..
Kan dah ling-ling jugak.. Tu lah.. 
Tulah namenye..
Tahu tak tulah tu ape??
huhu
Tulah tu maksudnye, si itik kejam tu berketurunan hebat..
Bila dia kena buli je, orang tu kena lah tulah 'macam bencana'..
aku pon x reti explain.. =)


Gambar ni unik kan..
Sangat unik sbb ade buudak kuning2 kat tgh tu.. =)


Kesian jurugambar..
Model2 nye wat hal masing2..
Alahai..


Mesti ramai yang nak tahu, nape kami agak menunduk sedikit time mek gambar ni?
sebab
ktorg berlari2 time amek gambar ni
kami x nak diserang oleh kumpulan GERILA
P/s: kumpulan gerila tu kalau dtg, x dapat kami nak amek gambar ber 2 / 3 / 4..
Kena amek gambar ramai2..
Dah la kena emek gambar ramai2, pastu, kena gune kamera aku lak tu.. huhu..




NAK TENGOK X KUMPULAN GERILA TU??
 KEJAP YEK..





Ni KAMI dah tak dapat lari lagi woo..
Jadi, muke redha je lah masing2.. =)

Fuiiyyoo...
Beriya sungguh nak amek pisang tu..

Cantik x gambar versi KABUS ni??


OO.. Lagi ye edisi kabus..

TAPI

Di sebalik pembikinan effect kabus ni.. 
Ada orang yang bersusah payah buat effect ni..

Nak tahu sape x??


Cian kan dia??

Ngee..

Weh.. korang ni.. Amek gambar je.. 
Tolong aku wehh..

=)


EDISI FAMILY


Aku memang aneh kan??
aduii.. ibu n mamy dila pon layan je aku..
huhu


Oleh sebab diorang ni layan aku..
Diorang pon jd aneh..
Tu tangan mamy aku tuh...
Eh, tu mak aku..


Ni versi normal.. hehe..


<<KEMBALI KEPADA ANEH VERSI SAHABAT>>


EDISI GAMBAR LOMPAT SEBELUM LOMPAT


Hah...... Ready...



1



2



3

HAIYAAA

EDISI GAMBAR LOMPAT YANG BETUL-BETUL LOMPAT







EDISI GAMBAR GEDIX


Adui..


Cian kawan2 aku x nampak..


Jejaka malaya.. Sape nak??
=)

Amek kau.
Mesti dalam hati korang, "handsomenye mamat tu"
Tapi ble tgk gambar ni mesti cancel kan??
hehe.. Jgn risau, ni lakonan je..

TAPI

ni memang lakonan melampau tau 

=)




Saya buat entry ni hanya lah untuk mengimbau semula kenangan manis bersama-sama keluarga dan sahabat2.. Saya minta maaf jika ada gambar yang dimasukkan menyinggung mane2 sensitiviti ye..
Hanya untuk suke-suki je =)


OOO.. Kau siarkan gambar orang je kan yang aneh..
Kau ingat gambar kau tak ade yang aneh ek??


IKHLAS DARI DIRIKU YANG ANEH


ENO FARHANA


THANX A LOT